Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Istoria contrafactuală”, benzi desenate la Biblioteca Națională
istoria contrafactuala, bnar

„Istoria contrafactuală”, benzi desenate la Biblioteca Națională

Benzile desenate protagoniste ale expoziției concursului internațional cu tema „Istoria contrafactuală” vor putea fi văzute la Biblioteca Națională a României începând cu 26 septembrie, ora 15:00. Tot atunci va fi lansat și albumul ce cuprinde lucrările originale create pentru ediția 2023 a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov a avut loc în perioada 11 – 13 august 2023 la Casa Sfatului, Piața Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Parcul Central. În cadrul evenimentului au fost marcate centenarul Gopo, 75 de ani de Pif și 15 ani de Vekovnici. Festivalul a însemnat și șase expoziții noi.

Prima expoziție itinerantă a festivalului

Expoziția concursului cuprinde 39 de lucrări originale create de 48 de artiști din România, Serbia, Macedonia de Nord, Bulgaria, Belgia, Slovenia, Croația și Polonia. Este prima expoziție itinerantă a festivalului.

La București, ea va putea fi văzută până pe 15 octombrie.

Catalogul ediției 2023 cuprinde cele 39 de lucrări originale, lucrările participanților la masterclass și articole despre Pif, Gopo, Asterix și istoria benzilor desenate istorice din România.