Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Istoria transformării orașului Brașov, într-o expoziție de fotografie
teofil mihailescu brașov. atmosferă, arhitectură și spațiu urban

Istoria transformării orașului Brașov, într-o expoziție de fotografie

Transformarea orașului Brașov este redată într-o expoziție de fotografie ce cuprinde imagini de arhivă și cadre recente. „Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”, curatoriată de dr. Radu Popica și drd. Andrea Pocol, va fi deschisă la Muzeul de Artă Brașov între 16 decembrie și 2 aprilie.

Expoziția pleacă de la un proiect de cercetare al arhitectului Teofil Mihăilescu prin care fotografii de arhivă ale Brașovului sunt alăturate fotografiilor sale contemporane, creând astfel imagini îngemănate și o punte temporală.

„Dincolo de transformările prin care şi oraşul, la scara «vieții» lui, şi omul, la scara vieții sale, le trăiesc fără a se putea opune timpului, nici oraşul şi nici omul nu sunt entități finite, ci transformabile, permanent aflate în stări de mutatis mutandis, singurul lucru care poate rămâne prin timp şi timpuri fiind unul imaterial şi minunat de transmisibil de la o generație la alta: emoția legăturii noastre, a fiecăruia, cu oraşul său”, spune Teofil Mihăilescu.

Teofil Mihăilescu (n. 1973) este arhitect, fotograf, artist vizual și scriitor. Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și profesor al Universității Transilvania din Brașov, Teofil Mihăilescu este membru fondator al Ordinului Arhitecților din România (Filiala Braşov-Covasna-Harghita) și are un birou de arhitectură în Brașov.

Vernisajul este programat pe 16 decembrie, la ora 17:30. Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 09:00 și 17:00.