Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Italia prezintă un proiect-pilot “Netflix pentru cultură”, pentru a ajuta artiştii în perioada pandemiei

Italia prezintă un proiect-pilot “Netflix pentru cultură”, pentru a ajuta artiştii în perioada pandemiei

Italia prezintă un proiect care ar putea fi numit un “Netflix pentru cultură”, platforma ITsART, care conţine video în sistem de streaming, cu documentare din lumea culturii sau tururi virtuale ale muzeelor, aceasta fiind o iniţiativă pentru a susţine artiştii în perioada pandemiei, arată artnet.com.

Susţinută de Ministerul italian al Culturii, platforma a fost inaugurată pe 23 noiembrie şi este disponibilă în 26 de ţări europene, iar scopul este să fie extinsă, anul viitor, în Statele Unite ale Americii şi China.

Platforma are peste 1.275 de titluri, împărţite în trei secţiuni: scenă – cu spectacole, în special de operă, „sites” –  dedicată tururilor virtuale de muzee şi locuri istorice şi “stories” – documentare şi filme.

Conţinutul este rezultatul parteneriatului cu peste 100 de instituţii de cultură din Italia, printre care se numără Galeriile Uffizi, Galleria Borghese, Peggy Guggenheim Foundation şi Fondazione Prada.

De asemenea, cei interesaţi pot vedea imagini legate de celebrele studiouri de film Cinecittà dar şi producţii prezentate de companii sau festivaluri de film. Pentru a avea acces, utilizatorii trebuie să se înregistreze. Unele  titluri pot fi accesate gratuit, iar altele, în sistemul pay-per-view.

Credit foto: ITsART via artnet.com