Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Jocuri de putere”, prima expoziție a anului la Brukenthal
adrian stoleriu, expo, brukeenthal

„Jocuri de putere”, prima expoziție a anului la Brukenthal

„Jocuri de putere”, proiect al artistului Adrian Stoleriu, cadru didactic și decan al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, reprezintă prima expoziție a anului la Muzeul Național Brukenthal.

Expoziția face parte din seria manifestărilor prilejuite de Ziua Culturii Naționale, este curatoriată de dr. Alexandru Constantin Chituță și va fi vernisată pe 9 ianuarie, la ora 12:00.

„Jocuri de putere” este o lecție deschisă care ne învață diferite caractere, dar ne prescrie și antidotul și este și o oglindă pentru fiecare de a se vedea de care parte a jocului este – pradă sau învingător, jucător sau spectator, cum se respectă regulamentul jocului și care au fost etapele de a ajunge la victorie.

Prin intermediul lucrărilor sale din acest ciclu, artistul ridică o problemă actuală care are la bază nu doar o reacție personală, ci o reacție colectivă față de unele dintre cele mai stringente probleme ale lumii contemporane.