Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
John Taylor, co-fondator al grupului muzical Duran Duran, prima expoziție de artă

John Taylor, co-fondator al grupului muzical Duran Duran, prima expoziție de artă

Muzicianul britanic John Taylor, co-fondator al grupului muzical Duran Duran, expune pentru prima dată, la o galerie din Colorado, lucrări de artă pe care le-a realizat în ultimii trei ani.

„Not Broken, Unfinished” este rezultatul muncii lui în pandemie. Expoziția cuprinde șapte picturi – de la artă abstractă la artă figurativă – și un set „Cover Versions”, 12 imprimări pe pânză ale unor coperte și afișe.

Prezentată de galeria One Hour Ahead, expoziția marchează și deschiderea noului spațiu artistic în centrul orașului Aspen.

„Not Broken, Unfinished”, deschisă până pe 10 aprilie, este una dintre cele două expoziții care se află acum în galeria inaugurată în luna februarie.

Potrivit reprezentanților spațiului, scrie artnews.com, jumătate dintre lucrările lui Taylor au fost deja vândute.

Într-un interviu, Taylor, stabilit la Los Angeles, a explicat: „Am pictat agresiv în ultimii trei ani, însă am pictat și desenat mereu în copilărie. Urmam cursurile unei școlii de artă din Birmingham, când m-am lovit de punk rock și am început Duran Duran. Acolo am avut primul nostru concert. La acel moment, am fost prins în exaltarea de a face muzică, comparativ cu o carieră în orice tip de artă”.

El a precizat că a revenit la desen ca parte a unei strategii terapeutice. Înainte de pandemie, lucra în Anglia, în timp ce trupa lui era în Londra. Desena și picta și atunci, însă mare parte din timp o acorda muzicii. Odată cu pandemia, revenit în Los Angeles, s-a dedicat artei plastice.