Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Licitaţiile Christie’s de artă postbelică şi artă contemporană – vânzări totale de peste 5,5 milioane de dolari
Christie's

Licitaţiile Christie’s de artă postbelică şi artă contemporană – vânzări totale de peste 5,5 milioane de dolari

Cele două licitaţii au avut loc pe 9 martie. Licitaţia de artă contemporană, organizată la New York, a avut vânzări de 2.388.390 de dolari, iar cea de artă postbelică şi contemporană, organizată la Londra, a avut vânzări de 2.410.758 de lire sterline (3.173.799 de dolari).

Licitaţia postbelică a cuprins şi 44 de fotografii din colecţia Ellen & Dan Schapiro, realizate de nume mari ale domeniului, precum Andreas Gursky, Irving Penn, Bernd & Hilla Becher, Elger Esser şi William Eggleston.

De asemenea, a pus în lumină fotografe precum Candida Hofer, Annie Leibovitz, Cindy Sherman, Diane Arbus, Zanele Muholi, Viviane Sassen şi Alex Prager.

Creatoarele de artă plastică au fost, de asemenea, puse în valoare în licitaţie. Printre acestea s-au numărat Flora Yukhnovich, Mickalene Thomas, Caroline Walker şi Ellen Berkenblit.

Portretul fotografic pe care Annie Leibovitz l-a realizat Reginei Elisabeta a II-a a fost achiziţionat pentru 27.720 de lire sterline (36.497 de  dolari), iar  lucrarea „Yellow Pumpkin”, a legendarei Yayoi Kusama a fost vândută cu 4.032 de lire sterline (5.308 dolari).

Licitaţia de artă contemporană a cuprins opere semnate de artişti care au făcut istorie în domeniu, precum David Hockney, Andy Warhol, Keith Haring, Kara Walker şi Damien Hirst.

Lucrarea „The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011”, de David Hockney a fost adjudecată la 119.700 de dolari. Cele trei portrete ale lui Mao realizate de Andy Warhol au fost vândute la preţuri între 44.000 şi 69.000 de dolari.

Desenul visului lui Christo, de a împacheta Whitney Museum of American Art, a fost vândut pentru aproape 9.000 de dolari. De altfel, proiectul său de a împacheta Arcul de Triumf din Paris a fost pus în operă anul trecut, ca omagiu postum.

„Balloon Dog”, de Jeff Koons a fost vândut cu 13.860 de dolari iar 18 litografii de Takashi Murakami au fost vândute pentru 32.760 de dolari. De asemenea, lucrarea „Artist’s Hand” de Ai Weiwei, a fost vândută pentru 9.450 de dolari.