Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Love Stories” de la Art Safari, prelungită. Un nou sezon, Stars Edition, din 29 septembrie
grace kelly's departure from hollywood

„Love Stories” de la Art Safari, prelungită. Un nou sezon, Stars Edition, din 29 septembrie

Expoziția „Love Stories” din cadrul Art Safari va putea fi vizitată până pe 1 octombrie, inclusiv, iar din 29 septembrie, Palatul Dacia-România va găzdui un nou sezon, Stars Edition, ce cuprinde trei expoziții de design, muzică și antropologie.

„Love Stories”, realizată în parteneriat cu National Portrait Gallery din Londra, de unde au fost aduse mai mult de 100 de fotografii și picturi, a fost parte din Art Safari Love Edition, încheiată pe 10 septembrie. Organizatorii au decis să prelungească perioada de vizitare, având în vedere succesul de care s-a bucurat.

Din 29 septembrie, o colecție de faimoase genți de designer purtate de celebrități va fi adusă de la Victoria & Albert Museum din Londra, aceasta fiind a doua colaborare a muzeului englez cu Art Safari, după expoziția cu lucrări de John Constable din 2022.

Noua expoziție „Bags: Inside Out” va cuprinde și un atelier de genți. Vizitatorii vor afla cum se realizează o geantă, din ce materiale este confecționată, dar și ce ustensile se folosesc. Designul semnat de Diana Nicolae are la bază materiale reciclate.

„Bags: Inside Out”, cu 300 de exponate (de la poșete minuscule până la cufere de călătorie luxoase, din secolul al XVI-lea până în prezent), este curatoriată de dr. Lucia Savi, iar asistent curator e Jessica Harpley.

Muzică și antropologie

Art Safari Stars Edition cuprinde alte două expoziții: „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”, curatoriată de Emil Pantelimon, cu o scenografie de Vladimir Turturică, realizată cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Corului Madrigal; și „Viața de noapte”, curatoriată de Adrian Majuru, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” și Institutul Național de Medicină Legală „Prof. Dr. Mina Minovici”.

Aceste trei expoziții vor putea fi vizitate începând cu 29 septembrie, din noul sezon nelipsind tururile de noapte cu ghidaj. Biletele sunt disponibile pe artsafari.ro, la prețul de 90 de lei (45 de lei pentru elevi/studenți și pensionari). Art Safari Stars Edition va avea loc p\n[ pe 14 ianuarie 2024.

„Love Stories”, curatoriată de Lucy Peltz, expoziție realizată în parteneriat cu National Portrait Gallery din Londra va putea fi vizitată până pe 1 octombrie, inclusiv, de joi până duminică, între orele 12:00 și 21:00. Prețul unui bilet este de 45 de lei.

Foto: „Kelly” Hermès, Grace Kelly (c) Art Safari