Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea „Balloon Monkey (Magenta)” a lui Jeff Koons, vândută în scop umanitar
jeff koons balloon

Lucrarea „Balloon Monkey (Magenta)” a lui Jeff Koons, vândută în scop umanitar

Lucrarea „Balloon Monkey (Magenta)” a lui Jeff Koons va fi vândută de filantropii Victor și Olena Pinchuk, pe 28 iunie, în scop umanitar.

Sculptura din oțel inoxidabil, realizată în 2006 – 2013, are o valoare estimată între 6 și 10 milioane de lire sterline și va fi licitată la Christie’s. Banii obținuți pe lucrare vor fi donați în sprijinul tratării soldaților și civililor răniți în războiul din Ucraina.

Lucrarea, spun reprezentanții casei de licitații, demonstrează puterea artei de a uni și de a obține susținere pentru apărarea libertății și a vieții în vremuri urgente.

Sculptura va fi expusă în St James’ Square, în apropierea sediului Christie’s din Londra, în perioada 14 iunie – 1 iulie 2022.

„Balloon Monkey (Magenta)” este o capodoperă a puterii paradoxale, un obiect lipsit de ironie, prezentat ca o expresie a încrederii, deschiderii, sincerității și dragostei. Pentru Koons, „Balloon Monkey (Magenta)” este o afirmație profundă că arta nu este doar ceea ce vedem, ci și ce se întâmplă în interiorul nostru, se mai arată în comunicatul Christie’s.

Sculptura a mai fost instalată în St James’s Square în 2008. În acel an, ea a stabilit un record pentru artist, după ce a fost vândută pentru 25,7 milioane de dolari. În noiembrie 2014, versiunea „Orange” a lucrării a obținut un preț de 25,9 milioane de dolari. Seria este completată de versiunile „Red”, „Blue” și „Yellow”.