Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea “L’art de la conversation”, de René Magritte, vândută pentru aproape 12,5 milioane de euro, la licitaţia “ Modernités”

Lucrarea “L’art de la conversation”, de René Magritte, vândută pentru aproape 12,5 milioane de euro, la licitaţia “ Modernités”

Pictura “L’art de la conversation”, de René Magritte a fost vândută marţi seara pentru 12.459.300 de euro, la licitaţia “ Modernités”, organizată la Paris de casa Sotheby’s.

O altă lucrare a sa, “L’ingénue” a fost adjudecată la 5.450.400 de euro, iar “La perspective amoureuse”, la puţin peste 1,5 milioane de euro. O altă piesă de succes din licitaţie a fost “Buste de Diego”, de Alberto Giacometti, care a fost achiziţionată pentru peste 3 milioane de euro, iar “Concentré” de Wassily Kandinsky a fost cumpărată la peste un milion de euro.

Potrivit casei de licitaţii, “Modernités” a oferit, dincolo de operele marilor maeştri ai artei moderne, o colecţie care a cuprins piese de Max Ernst, Wassily Kandinsky şi Alexander Calder.

În total, licitaţia a strâns 43,906,900 de euro.

Credit foto: Sotheby’s