Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea lui Botticelli, “Man of Sorrows” ar putea fi adjudecată pentru 40 de milioane de dolari la licitaţia Sotheby’s

Lucrarea lui Botticelli, “Man of Sorrows” ar putea fi adjudecată pentru 40 de milioane de dolari la licitaţia Sotheby’s

Lucrarea lui Sandro  Botticelli, “Man of Sorrows” ar putea fi adjudecată pentru 40 de milioane de dolari la licitaţia Sotheby’s, anunţă artnews.com.

În ianuarie, anul viitor, într-o licitaţie dedicată maeştrilor picturii, respectiva operă de artă pare că va obţine un preţ de cel puţin 40 de milioane de dolari, estimează specialiştii.

Lucrarea care a fost adjudecată la 92 de milioane de dolari, un portret intitulat “Young Man Holding a Roundel” (“Tânăr cu medalion”) a produs uimire pe piaţa  de artă. Astfel, arată cei de la artnews.com, această includere a piesei “Man of Sorrows” în licitaţie aduce în centrul atenţiei un gen care a fost considerat superfluu de mulţi.

“Man of Sorrows” este un portret al lui Hristos cu o coroană de spini. Spre finalul secolului XV, specialiştii spun că Botticelli, aflat la finalul vieţii, a devenit mai credincios şi astfel a început să creeze portrete din această zonă.

Lucrarea va fi prezentată întâi la Hong Kong, apoi în Los Angeles, Londra şi Dubai, înainte de licitaţia din New York.