Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări AI cu acril fluorescent pe pânză de Nicole Jutka, în expoziția „Peace Dove”
peace dove hai sa trimitem porumbelul pacii

Lucrări AI cu acril fluorescent pe pânză de Nicole Jutka, în expoziția „Peace Dove”

Artista Nicole Jutka prezintă 15 lucrări realizate cu ajutorul inteligenței artificiale, prelucrate cu desen digital, pe care a intervenit manual și cu acril fluorescent și instalate la lumina neagră, în expoziția „Peace Dove_ Hai să trimitem porumbelul păcii” care poate fi vizitată și în cadrul Romanian Design Week la Nicole Jutka Gallery din strada Luterană 5.

„Peace Dove” este un manifest de pace, cu lucrări transpuse într-un show imersiv proiectat pe muzica și aranjamentul lui Bogdan Stoian, voce: Viktoriia Dimitrova (Vika Mirova – Ucraina), text: Nicole Jutka.

peace dove

„Din 2013, lucrez la acest concept care este „lumina pătrunde întunericul”. Lucrările au o viață paralelă, la lumină și la întuneric, ele se transformă, dar pentru a le înțelege mai bine trebuie să le vedeți, pentru că nici măcar filmările nu ajută”, a declarat artista pentru curatorial.ro.

Realizarea unei astfel de lucrări, cu ajutorul inteligenței artificiale, nu este ușoară. „Durează destul de mult, am început să lucrez anul trecut”, a declarat artista.

peace dove3

Tehnica mixtă pe care a abordat-o artista este foarte apreciată în străinătate. „Arta digitală este un mod de exprimare nou. Îmi plac lucrurile noi, eu lucrez tradițional, în diferite tehnici, dar mă folosesc de ele pentru conceptul pe care îl doresc. Mă folosesc de cărbune, culoare fluorescentă…”, a spus ea pentru curatorial.ro.

peace dove2

„Oamenii pot trăi în pace indiferent de naționalitate, origine, ceea ce este important este lumina interioară, dragostea pentru aproape, respectul pentru natură. Să pledăm împreună pentru a ne ridica vocile pentru pace și iubire în lume, pentru a face ceva astăzi, înainte de a nu fi prea târziu”, spune Nicole Jutka.

Născută în România, la București, Nicole Jutka trăiește și lucrează în Germania de 32 de ani, fiind artistă vizuală, multipremiată, designer și profesor.