Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrări bidimensionale și tridimensionale ce înfățișează portretul supus unor mecanisme de depersonalizare, la Elite Art Gallery

Lucrări bidimensionale și tridimensionale ce înfățișează portretul supus unor mecanisme de depersonalizare, la Elite Art Gallery

Expoziția „Persona” prezintă publicului, în perioada 18 aprilie – 12 mai, la Elite Art Gallery, lucrări bidimensionale și tridimensionale ce înfățișează portretul supus unor mecanisme de depersonalizare.

Vor expune Ana Maria Ariciu, Ana Pantea și Daniela Burnete.

Așa cum relevă titlul expoziției – cuvântul persona însemnând „mască” în limba latină -, principala preocupare identificată în cele trei variante distincte de exprimare vizuală este portretizarea măștilor sub care se ascund adevăratele identități.

„Această propunere expozițională, deși are caracteristicile unui experiment, este mai mult o transpunere a unei realități cotidiene imediate a modului în care trei artiști se pot reflecta, fiecare în felul său specific, în realitatea imediată a celuilalt, reflectând firesc un limbaj propriu, fără să-l determine sau să-l condiționeze pe celălalt. Această provocare pornește de la o experiență proprie și extrem de personală a fiecărei participante în raport cu sine însăși, cu celălalt, cu limbajul asumat și reflectat cu acuratețe în timpul imediat. Raportarea spontană nu are alte dorințe decât presupunerea firească de a se regăsi pe sine, dincolo de orice context social pe care, deși nu-l refuză și nu-l contestă, nici nu i se substituie, ci îl privește cu o necesară depărtare dinăuntrul siguranței unui limbaj propriu”, spune Ana Pantea.

Expoziția este deschisă publicului, începând din 18 aprilie, în intervalul orar 11:00 – 19:00, în zilele de luni până vineri. Accesul este gratuit.