Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrări de artă americană din secolul XIX, vândute la Christie’s pentru aproximativ 5 milioane de dolari

Lucrări de artă americană din secolul XIX, vândute la Christie’s pentru aproximativ 5 milioane de dolari

Lucrări de artă americană din secolul XIX au fost vândute pe 19 ianuarie, la Christie’s New York, pentru aproximativ 5 milioane de dolari.

Din totalul de 69 de picturi, desene și sculpturi, doar șapte au rămas nevândute.

„In the Yosemite”, ulei pe hârtie aplicată pe pânză de Albert Bierstadt (1830 – 1902), a realizat cel mai mare preț, de 786.000 de dolari, după ce a fost estimat la cel mult 500.000 de dolari.

A doua cea mai valoroasă pictură a serii a fost tot o lucrare de Bierstadt, „On Route to Yellowstone Park, Company A’s Camp of the 86th U.S. Army”, datând din jurul anului 1881, adjudecată contra sumei de 400.000 de dolari, mai mult decât dublul estimării inițiale.

Au mai fost adjudecate, între altele, lucrări de David Johnson (1827 – 1908), Charles Schreyvogel (1861-1912), Winslow Homer (1836 – 1910) și Frederic Edwin Church (1826 – 1900), la peste 175.000 de dolari.

Vânzarea a fost parte din săptămâna Americana de la Christie’s. Dedicată picturii, desenului și sculpturii americane ale secolului XIX, licitația a fost legată de două remarcabile colecții din Houston (Texas) – James William Glanville & Nancy Hart Glanville Collection și cea a Estate of Patrick Rutherford Jr. – care cuprind lucrări importante semnate de Albert Bierstadt, Frederic Church și John Frederick Kensett.

Pe lângă peisaje din Hudson River School, în licitație au fost incluse artă istorică de Alfred Jacob Miller și Charles Schreyvogel, natură moartă de James Peale, William Michael Harnett și John Frederick Peto, tablouri cu peisaj marin de James Edward Buttersworth și Fitz Henry Lane și scene din viața cotidiană de Winslow Homer și J.G. Brown.

Credit foto: Christie’s