Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrări de Câlția, Baba și Ilfoveanu, în prima licitație de artă contemporană a anului la Artmark

Lucrări de Câlția, Baba și Ilfoveanu, în prima licitație de artă contemporană a anului la Artmark

Lucrări de Ștefan Câlția, Corneliu Baba și Sorin Ilfoveanu se regăsesc în prima licitație de artă contemporană a anului organizată de casa Artmark.

Acvaforte, picturi, desene în cărbune, colaje, sculpturi și obiecte personalizate se numără între cele 185 de loturi care vor fi scoase la vânzare pe 1 februarie.

Ștefan Câlția este prezent în licitație cu șapte serigrafii, cu preț de pornire de 250 de euro, în timp ce Corneliu Baba apare cu trei lucrări, pornind de la aceeași sumă. Opt lucrări semnate Sorin Ilfoveanu vor fi licitate, cu estimare maximă de 1.000 de euro („Muzicant”, acrilic pe pânză).

„No trespassing”, Credit foto Artmark

„No trespassing”, Credit foto: Artmark

Cele mai mari estimări, între 1.000 și 1.800 de euro, au fost acordate lucrărilor „No Trespassing”, ulei pe pânză de Maria Bordeanu, și „As Above, So Below”, spray aplicat cu pensulă și șablon pe pânză semnat Ortaku.

Un alt ulei pe pânză, „La circ”, de Magdalena Rădulescu, are o valoare estimată între 900 și 1.500 de euro. Estimare similară a primit și serigrafia „Circus (Embrace Peace and Darkness within Thy Heart)”, de Takashi Murakami.

circus, murakami

„Circus”, Credit foto: Artmark

În licitație sunt cuprinse lucrări de Horia Bernea, Ștefan Pelmuș, Sabin Bălașa, Vasile Grigore, Ion Iancuț, Ion Grigorescu, Petre Velicu și Marcel Guguianu.

„Arta azi”, licitație de artă contemporană, include o secțiune caritabilă destinată sprijinirii proiectului „Auzim cu sufletul”, pentru ajutorarea copiilor hipoacuzici, și va avea loc online și prin telefon. Lucrările vândute în scop caritabil sunt marcate cu o inimă roșie.

Fotografie principală: „Nud dormind” – Corneliu Baba, Credit foto: Artmark