Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Gauguin, Fantin-Latour și Pissarro, cele mai valoroase loturi în licitație de artă impresionistă și modernă
gauguin, vue de rouen

Lucrări de Gauguin, Fantin-Latour și Pissarro, cele mai valoroase loturi în licitație de artă impresionistă și modernă

Creații de Paul Gauguin, Henri Fantin-Latour și Camille Pissarro sunt cele mai valoroase loturi într-o licitație de artă impresionistă și modernă și lucrări pe hârtie organizată de Christie’s pe 29 iunie.

Licitația, parte a „20/21 London to Paris Marquee Week”, oferă opere create de maeștri ai secolului 20, inclusiv Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Pablo Picasso și Hannah Höch, lucrări pe hârtie de Wassily Kandinsky, precum și sculpturi de Joan Miró, Wilhelm Lehmbruck și Jean (Hans) Arp.

Cea mai mare estimare a primit-o „Vue de Rouen”, ulei pe pânză de Paul Gauguin (foto). Pictura din 1884 aparține de mai bine de 75 de ani aceleiași colecții familiale. Ea a fost estimată la 800.000 – 1.200.000 de lire sterline.

„Panier de roses”, ulei pe pânză pictat de Henri Fantin-Latour în 1880, a fost estimat la cel mult 800.000 de lire sterline. Tabloul aparține aceleiași colecții începând cu 2008.

panier de roses

„Panier de roses”

„Paysannes portant un panier”, guasă pe pânză lipită pe panou creată de Camille Pissarro în 1888, a primit o estimare de maxim 650.000 de lire sterline. Actualul proprietar a cumpărat-o în 1997.

pissarro

„Paysannes portant un panier”

În licitația de la finalul lunii, care cuprinde 168 de loturi, apar și lucrări de Felix Vallotton, Edgar Degas și Othon Friesz.