Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Mark Rothko și Andy Warhol, într-o licitație Sotheby’s de 676 de milioane de dolari
Sothebys în Monaco

Lucrări de Mark Rothko și Andy Warhol, într-o licitație Sotheby’s de 676 de milioane de dolari

Lucrări de Mark Rothko și Andy Warhol au fost vândute pe 15 noiembrie într-o licitație Sotheby’s care a generat un total de 676 de milioane de dolari.

Au fost scoase la vânzare 35 de opere de artă, sculpturi și picturi, din colecția mogulului imobiliar Harry Macklowe și a fostei lui soții, Linda, care au fost îndemnați să le vândă pentru a împărți banii în procesul de divorț început în urmă cu trei ani.

Anul viitor, potrivit BBC, urmează să fie licitate alte 35 de lucări care le-au aparținut.

„No 7”, de Mark Rothko, a fost estimat la 70 – 90 de milioane de dolari și a fost adjudecat contra sumei de 82,46 de milioane de dolari. Acesta este al doilea cel mai mare preț acordat pentru o lucrare a artistului american de origine letonă, care a murit în 1970.

no7 mark rothko

O lucrare semnată Jackson Pollock, „Number 17, 1951”, a fost estimată la cel mult 35 de milioane de dolari și a fost vândută pentru 61,16 milioane de dolari.

Printul „Nine Marilyns”, de Andy Warhol, lucrare realizată la scurt timp după moartea arctriţei Marilyn Monroe, a fost vândut pentru 47,37 milioane de dolari.

Tuturor prețurilor li se adaugă taxe.

Valoarea colecţiei expuse la Taipei, Hong Kong, Paris şi Londra înainte de licitația de la New York a fost estimată inițial la 400 de milioane de dolari.

Au mai fost vândute lucrări de Pablo Picasso, Cy Twombly, Jeff Koons, Agnes Martin și Sigmar Polke.

Credit foto: Shutterstock/ Sotheby’s