Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări intrate în colecția MNAC în 2020, la Muzeul de Artă Craiova
puls 20

Lucrări intrate în colecția MNAC în 2020, la Muzeul de Artă Craiova

Noi lucrări din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană vor fi prezentate într-o expoziție la Muzeul de Artă Craiova, în perioada 29 iunie – 29 septembrie.

Curatorii expoziției „PULS 20 – Noi intrări în Colecția MNAC” de la Palatul Jean Mihail sunt Sandra Demetrescu și Irina Radu.

Vor fi prezentate lucrări de Dan Acostioaei, Andreea Anghel, Apparatus 22, Olimpiu Bandalac, Dragoș Bădiță, Ioana Bătrânu, Matei Bejenaru, Răzvan Boar, Rudolf Bone, Irina Botea Bucan, Giulia Crețulescu, Megan Dominescu, Biroul de Cercetări Melodramatice (Irina Gheorghe & Alina Popa), Ana Golici, Daniel Gontz, Teodor Graur, Viorica Iacob, Gheorghe Ilea, Aurora Király, Kopacz Kund, Stela Lie, Petru Lucaci, Maria Manolescu, Ana Maria Micu, 2META, Olivia Mihălțianu, Ciprian Mureșan, Alexandru Păsat, Marilena Preda Sânc, Carmen Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, Larisa Sitar, Alexandru Solomon, Doru Tulcan, Cristian Răduță, Dan Vezentan, Bogdan Vlăduță și Victoria Zidaru.

Expoziția Achizițiilor de Opere de Artă MNAC – Sesiunea 2020

La vernisajul programat pe 29 iunie, la ora 13:00, vor participa Emilian Ștefârță (director MAC) și Călin Dan (director MNAC).

După prima prezentare publică a rezultatelor sesiunii de achiziții MNAC din 2020 („După doisprezece ani. Producția artistică din România în 180 de lucrări”), muzeul bucureștean a început itinerarea unor lucrări din acest fond, sub titlul „PULS 20”. Prima expoziție din serie a avut loc în 2021, la Kunsthalle Bega.

Făcând parte din acest amplu demers de prezentare a colecției în instituții partenere din România, expoziția găzduită de Muzeul de Artă Craiova prezintă o privire concentrată asupra achizițiilor 2020, prin lucrările a 38 de artiști și grupuri de artiști contemporani, reprezentativi pentru diferitele generații și multiplele preocupări în arta ultimelor cinci decenii.

„Se pot spune multe despre acest corpus de lucrări, despre felul aproape miraculos în care el reușește să ilustreze 50 de ani de producție artistică locală, despre fascinanta diversitate a personalităților reunite prin efortul remarcabil al unui juriu de specialiști cu o cunoaștere profundă a istoriei recente a artelor din România. Sesiunea de achiziții organizată de MNAC în 2020, cu generosul sprijin al Ministerului Culturii, nu a fost doar un mecanism de politici culturale. Prin sinergia dintre o scenă artistică entuziastă (care a așteptat 12 ani acest moment de recunoaștere) și competența specialiștilor din muzeu și din jurul acestuia s-a născut un remarcabil act de curatoriat colectiv”, a transmis Călin Dan.

Expoziția de la Craiova va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 17:00.