Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări timpurii ale lui Banksy create pentru o fostă iubită, expuse public în premieră
the art of banksy, expozitie, curatorial.ro

Lucrări timpurii ale lui Banksy create pentru o fostă iubită, expuse public în premieră

Mai multe desene dintre primele lucrări ale lui Banksy, create pentru o fostă iubită, vor fi expuse public pentru prima dată, în expoziția „The Art of Banksy” din Salford.

Lucrările, între care o felicitare aniversară și un panou publicitar, au fost create de artistul stradal pentru partenera lui din perioada 1994 – 1998.

the art of banksy expozitie, curatorial.ro

Femeia, care a cerut să îi fie păstrat anonimatul, la fel ca celebrul artist, a oferit expoziției, în mod surprinzător, lucrările „complet necunoscute”, a precizat curatorul acesteia, potrivit BBC. Michel Boersma a spus că posibilitatea de a prezenta desenele este „surprinzătoare și cu adevărat palpitantă”.

the art of banksy 1, expozitie, curatorial.ro

Expoziția, deschisă în Salford între 21 octombrie și 8 ianuarie, aduce laolaltă 145 de lucrări autentificate ale artistului, inclusiv cunoscutele „Girl With Balloon” (2002), „Flower Thrower” (2003) și „Rude Copper” (2002).

„The Art of Banksy”, care a fost deschisă în diverse locuri din lume, include lucrarea „Leopard and Barcode”, care a stat mare parte din timp într-un dormitor al proprietarului său, iar acum va fi expusă prima dată în decurs de un deceniu. În plus, cuprinde „Brace Yourself” (2010), pe care Banksy a dăruit-o trupei cunoscute în trecut ca Exit Through the Gift Shop în schimbul dreptului asupra numelui ei.

Foto (c) The Art of Banksy