Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea „Leopard and Barcode” a lui Banksy, expusă prima dată în decurs de un deceniu
banksy, barcode leopard, curatorial.ro

Lucrarea „Leopard and Barcode” a lui Banksy, expusă prima dată în decurs de un deceniu

Lucrarea „Leopard and Barcode” a lui Banksy, care a stat mare parte din timp într-un dormitor al proprietarului său, va fi expusă prima dată în decurs de un deceniu, la MediaCityUK din Salford.

Banksy a creat lucrarea pe o casă din apropiere de Bristol, în 1999 sau 2000, și a fost salvat de un arhitect local în 2010. Curatorii expoziției „The Art of Banksy” au spus că este „un privilegiu” să o poată prezenta, relatează BBC.

Un purtător de cuvânt al expoziției a declarat că artistul anonim a realizat-o cu spray „pe o latură a unei case din Nailsea”, în apropiere de orașul său de origine, Bristol, și urma să fie pierdută pentru totdeauna când casa era demolată, în 2010. După ce un arhitect local, care a dorit să rămână anonim, a salvat lucrarea, ea a fost, potrivit purtătorului de cuvânt, „înfășurată într-o pătură și ținută sub un pat” și a fost arătată o singură dată, la o școală locală unde lucra soția lui.

Expoziția, care a fost deschisă în diverse locuri din lume, aduce laolaltă 145 de lucrări autentificate ale artistului, inclusiv cunoscutele „Girl With Balloon” (2002), „Flower Thrower” (2003) și „Rude Copper” (2002).