Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrările realizate de Adelina Ivan în rezidenţa din Islanda vor fi prezentate  publicului din București, săptămâna viitoare

Lucrările realizate de Adelina Ivan în rezidenţa din Islanda vor fi prezentate publicului din București, săptămâna viitoare

Creaţiile vor fi prezentate pe 16 februarie, de la ora 18,00, la Galeria Anca Poteraşu, în cadrul evenimentului Insomnia Nights & Days, arată un comunicat al organizatorilor.

Titlul evenimentului coincide cu expoziția artistei în Islanda, curatoriate de Lísa Attensperger, ca urmare a rezidenței sale artistice la ARTAK350, în peninsula Grundarfjordur.

Lucrările conduc la o reflecție asupra liniei, atât în desen, cât și în proiecte performative sau land-art. Instalația realizată în spațiul public în Grundarfjordur constă într-o intervenție asupra unui corp de sare, al cărei contur coincide cu lanțul muntos din depărtare, dar și cu linia unei frânghii așezate ca un detaliu ce reiterează linia de orizont a peisajului. Această instalație și lucrările Adelinei Ivan din această perioadă fac parte dintr-o căutare artistică mai aprofundată, asupra legăturii dintre geometrie și corp, dintr-o perspectivă critică asupra expunerii și performativității asumate de forma umană în contexte culturale și sociale actuale.

Rezidența artistică a Adelinei Ivan în Islanda a fost organizată de ARAC și de partenerul său ARTAK350, în cadrul proiectului ARAC Art & Residency 2020 – 2022, cu sprijinul EEA Grants 2014 – 2021 în cadrul programului RO-CULTURA.