Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 160 de lucrări de artă contemporană românească, în licitație
arta azi, artmark

Mai mult de 160 de lucrări de artă contemporană românească, în licitație

Mai mult de 160 de lucrări de artă contemporană românească vor fi licitate la Artmark pe 17 ianuarie. „Arta Azi – Licitația de Artă Contemporană” propune o selecție de 161 de opere realizate de tinerele generații de artiști români ale căror preocupări artistice reflectă subiectele zilei, precum munca în corporație, relația de cuplu, schimbările climatice, inteligența artificială, dependența de rețelele sociale ori explorarea sexualității.

Printre lucrări se numără „Baba Clonțului”, de Gorzo, cu preț de pornire de 2.000 de euro, „Gentle Beast”, de Gheorghe Fikl, ce pornește în licitație de la prețul de 1.500 de euro, și „Box”, de Benny Jackson, care a făcut parte din expoziția „Hollywood” la Muzeul Kitsch-ului din București (prețul de pornire de 350 de euro). O altă lucrare de Benny Jackson în licitație este „Batman demascat”, el inspirându-se din benzile desenate americane și imaginându-l pe supererou la magazinul de la colțul străzii. Vânzarea lucrării va porni tot de la 350 de euro.

Totodată, primul eveniment al Casei de Licitații A10 by Artmark include o secțiune pentru susținerea spațiului independent ETAJ – inițiativă a unui grup de artiști din București care și-au propus să creeze independent un ecosistem funcțional propriu, în care se pot exprima liber, organizând evenimente artistice și expoziții. Astfel, fondurile obținute în urma vânzării lucrărilor semnate de tineri artiști precum Iulian Cristea, Beaver, Mircea Modreanu, Bamby Tony, Robert Obert, Ada Muntean și Ruxandra Tudoran vor fi direcționate către funcționalizarea și întreținerea acestui hub independent de creație artistică.

Licitația a două mici colecții de artă

A doua licitație a anului 2023 la Artmark va avea loc pe 19 ianuarie și reunește aproximativ 200 de opere de artă românească ce au prețuri de pornire accesibile. Evenimentul „Început de an, început de colecție – Licitația a Două Mici Colecții de Artă” cuprinde nume consacrate ale artei clasice, moderne și contemporane românești, precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Gheorghe Petrașcu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Francisc Gall, Corneliu Baba, Ion Pacea, Ștefan Câlția și Felix Aftene – de la grafică, gravură, acuarelă și până la picturi în ulei.

Cele peste 300 de opere de artă pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță din str. C.A. Rosetti nr. 5 și online, pe artmark.ro. Expoziția este deschisă de luni până duminică, gratuit, în intervalul orar 10:00-20:00.