Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 235 de galerii, la Armory Show 2024
armory show, foto credit vincent tullo

Mai mult de 235 de galerii, la Armory Show 2024

Armory Show a anunțat mai mult de 235 de galerii care vor participa la cea de-a 30-a ediție, programată să se desfășoare la Javtis Center din New York între 6 și 8 septembrie, cu o zi de avanpremieră VIP în 5 septembrie.

Galeria bucureșteană Nicodim, care are sedii și la Los Angeles și New York, este inclusă în secțiunea principală a târgului.

Aceasta este a doua ediție a târgului de când a fost cumpărat, alături de Expo Chicago, de Frieze și este prima planificată în totalitate sub acționariatul Frieze.

Târgul nu are momentan un director, după ce Nicole Berry a demisionat în martie pentru un rol de dezvoltare la Hammer Museum din Los Angeles. În prezent, evenimentul e condus de directorul de târguri al Frieze, Kristell Chadé, și de directorul pentru Americi, Christine Messineo.

În ultimii ani, Armory Show nu a reușit să obțină una dintre cele patru mega-galerii sau expozanți de primă mână care sunt obișnuiți ai Frieze. Se pare că acest lucru va continua și la ediția din acest an. În comunicatul emis, a fost anunțat că vor reveni mai mult de 145 de expozanți de anul trecut, ceea ce este adesea citat de târguri ca un indicator al vânzărilor de succes efectuate în timpul desfășurării târgului. Printre aceștia se numără dealeri precum Victoria Miro, Almine Rech, James Cohan, Nara Roesler, Sean Kelly, Kasmin, Jessica Silverman și Michael Rosenfeld Gallery.