Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 90 de artiști, în Salonul Interjudețean de Arte Vizuale al Filialei Sibiu a UAPR
main,town,square,(piata,mare),in,sibiu,,transylvania,,romania,,panorama

Mai mult de 90 de artiști, în Salonul Interjudețean de Arte Vizuale al Filialei Sibiu a UAPR

Mai mult de 90 de artiști participă anul acesta la Salonul Interjudețean de Arte Vizuale al Filialei Sibiu a UAPR, eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2022 ce va avea loc în perioada 24 iunie – 31 iulie.

Coordonatori sunt Florin Viorel, președintele Filialei Sibiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, și prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Salonul va fi deschis la Galeria UAP din Piața Mare și la Casa Albastră. Vernisajul e programat pentru 24 iunie, la ora 17:00, la Galeria UAP, unde vor avea loc un moment muzical susținut de soprana Olivia Sidonia Scrobote și pianista Doroteea Dobrin și un recital de poezie susținut de actorii Gabriela Pîrlițeanu și Ali Deac.

Pictură, grafică, instalația, colaj și tapiserie

Vor expune artiști din filialele UAPR din Sibiu, Alba Iulia, Deva, Iași și Râmnicu Vâlcea, artiști cu universuri imagistice pe cât de diferite, pe atât de complexe. Expoziția se individualizează ca abordare, stil, ca mediu de expresie și tehnică de lucru, de la pictură (ulei, acrilice, pe pânză, lemn, hârtie), grafică (creion, peniță, acuarelă), instalație, fotografie, colaj la sculptură (în piatră, metal, lemn, rășini), tapiserie și sticlă, explică dr. Iulia Mesea, curatorul salonului.

Printre cei peste 90 de artiști expozanți se numără sibienii Radu Aftenie, Daniela Maria Bădilă, Olimpia Coman-Sipeanu, Marius David, Eugen Dornescu, Anca Giura, Antonela Giurgiu, Constantin Ilea, Mirela Maier Miclăuș, Ioan Muntean, Crina Oprean, Ştefan Orth, Andrei Popa, Cristina Simu, Alexandra Stoica, Ioan Tămâian și Florin Viorel; de la Rm. Vâlcea vin Gheorghe Dican, Cătălin Podoleanu, Aurelia Sanda; de la Deva – John Pîrva, Ana-Maria Rugescu, Doina Reghiș-Ionescu; de la Alba Iulia – Noemi Kusztos, Ștefan Bințințan, Dan Crecan, Cristina Pop, iar de la Iași – Ofelia Huțul, Mariea Boz, Otilia Chiriac, Cosmin Iațeșen și Sorin Otinjac.

„Asemenea unui spectacol, expoziţia de artă contemporană este parte integrantă a procesului artistic, este spațiul dinamic care susține și intermediază procesul de receptare a artei. Ea aduce laolaltă gânduri, idei, emoții ale artiștilor autori, care se întâlnesc cu cele ale spectatorului, fiind o imagine a lumii de azi, creează emoții, stimulează opinii, atitudini estetice, sociale, politice, afirmă și creează valori ale prezentului și scrie istorie. Fiecare lucrare în parte aflată pe simeza actualei expoziții și, totodată, relațiile de armonie, reflectare, înfruntare, potențare, care se stabilesc între piese creează o imagine ce reflectă câteva dintre coordonatele mişcărilor, atitudinilor, tendinţelor artistice contemporane atât de diverse și dinamice”, spune Iulia Mesea.

Program vizitare: Casa Albastră – miercuri-duminică, în intervalul orar 09.00 – 17:00 (16.15 ultima intrare); Galeria UAP – luni-vineri, între orele 10:00 și 14:00 și 15:00 și 19:00.