Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Maja lui Goya, Venus a lui Rubens și Eva lui Baldun Grien, cu cicatrici lăsate de mastectomie, într-o expoziție la Muzeul Thyssen din Madrid
maja, goya, proiect, arte y salud

Maja lui Goya, Venus a lui Rubens și Eva lui Baldun Grien, cu cicatrici lăsate de mastectomie, într-o expoziție la Muzeul Thyssen din Madrid

Maja lui Goya, Venus a lui Rubens și Eva lui Baldun Grien sunt prezentate cu cicatrici lăsate de mastectomie într-o expoziție deschisă la Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid.

Imaginea celor trei muze a fost modificată digital de fotograful Jorge Salgado, iar proiectul a fost lansat pe 19 octombrie, când este marcată Ziua internațională a luptei împotriva cancerului de sân.

venus y cupido, proiect, arte y salud

Venus y cupido

„Arte y salud” (artă și sănătate, n.r.) este noua inițiativă prin care Fundación Cultura en Vena vrea să reafirme beneficiile artei asupra sănătății oamenilor. Prin acest proiect, fundația încearcă să schimbe percepția proceselor legate de boală cu potențialul artelor de a ajuta la tratament, relatează TVE.

adam si eva, proiect, arte y salud

Adán y Eva

Expoziția „Arte y salud. De la piel al lienzo: otra mirada sobre el cáncer de mama” vorbește despre cancerul de sân și are ca obiectiv normalizarea procesului prin care trec atât de multe femei, dar și, într-un număr mai mic, bărbații.

În centru sunt operele „La maja desnuda”, „Venus y cupido” și „Adán y Eva”, iar cele trei protagoniste își arată pieptul cu cicatrici în urma mastectomiei. Expoziția este deschisă până pe 26 octombrie.