Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Marlene Dumas și Philip Guston, vânzări importante la Art Basel Miami Beach
painter at night, philip guston ©the estate of philip guston

Marlene Dumas și Philip Guston, vânzări importante la Art Basel Miami Beach

Lucrări de Marlene Dumas și Philip Guston se numără printre vânzările importante înregistrate la târgul Art Basel Miami Beach, care se încheie pe 10 decembrie. Vânzările sunt raportate de galerii.

Dealerii au subliniat o prezență substanțială din partea colecționarilor, curatorilor și grupurilor de muzee venite din diverse colțuri ale lumii, precum și vânzări de lucrări evaluate la 20 de milioane de dolari.

Vânzări la Lehmann Maupin

Galeria Lehmann Maupin a vândut două lucrări de mari dimensiuni ale artistei plastice americane Teresita Fernández – „Dark Earth (Reservoir)” (2023) și „Dark Earth (Cosmos)” (2019) – către colecționari importanți din Statele Unite și Europa, pentru un total de 1 milion de dolari.

teresita fernández, dark earth(reservoir), 2023, lehmann maupin

Teresita Fernández – „Dark Earth (Reservoir)”, Lehmann Maupin

În plus, galeria a declarat că a vândut trei lucrări noi ale artistului sud-coreean Lee Bul din seria sa „Perdu” către „colecționari proeminenți din întreaga lume” pentru un total cuprins între 750.000 și 800.000 de dolari. Metropolitan Museum of Art a anunțat recent că Bul va dezvălui patru sculpturi pentru nișele de pe fațada instituției de pe Fifth Avenue în septembrie anul viitor.

Vânzări la David Zwirner Gallery

„The Schoolboys” (1986 – 1987), pictură în ulei cu dimensiuni de 1,5 x 1,5 metri a artistei sud-africane Marlene Dumas, reprezentând patru adolescenți în uniforme școlare, a fost vândută la David Zwirner Gallery pentru 9 milioane de dolari.

Lucrarea este parte a unui mic grup de portrete care explorează „complexitatea identității și limitele schimbătoare dintre sinele public și cel privat al personajelor ei”.

schoolboys, dumas

Marlene Dumas, „Schoolboys”, foto: Kerry McFate © Marlene Dumas / David Zwirner

David Zwirner Gallery a raportat și că Yayoi Kusama continuă să stârnească interes, două dintre picturile ei „Infinity Net” din 2015 fiind vândute cu 3 milioane de dolari și 3,2 milioane de dolari, precum și un „tablou timpuriu important” nespecificat care a ajuns la un preț „cu șapte cifre”. Zwirner a mai raportat vânzări de peste 1 milion de dolari pentru lucrări de Robert Ryman, Alice Neel, Elizabeth Peyton și Noah Davis.

Vânzări la Hauser & Wirth

Lucrarea de mari dimensiuni „Painter at Night” (1979) a lui Philip Guston a fost vândut în prima zi a târgului la Hauser & Wirth „unei colecții private excepționale”, pentru 20 de milioane de dolari.

Hauser & Wirth a mai vândut lucrarea în ulei pe pânză „Smiling Aristocrat” (2023) a lui George Condo pentru 2,35 milioane de dolari, o lucrare în trei părți a lui Charles Gaines pentru 795.000 de dolari, lucrări ale lui Amy Sherald pentru 850.000 de dolari și o lucrare a lui Henry Taylor pentru 1 milion de dolari către „importante muzee americane”.

Vânzări la Pace

La scurt timp după ce artista vizuală poloneză Alicja Kwade s-a alăturat galeriei Pace, în octombrie anul trecut, sculptura sa de mari dimensiuni din 2023, „l’ordre des mondes (Totem)”, s-a vândut la Art Basel Miami Beach. Compoziția ce include cinci scaune și șapte sfere realizate din diferite tipuri de piatră industrială, folosită adesea pentru blaturi și gresie, a fost vândută pentru jumătate de milion de dolari. Sferele sunt similare cu cele folosite în instalația ei de pe acoperișul Muzeului Metropolitan de Artă în 2019.

alicja kwade, l'ordre des mondes (totem), pace gallery

Alicja Kwade, „l’ordre des mondes (Totem)” ©  Pace Gallery

Pace a raportat că a vândut și o lucrare de Isamu Noguchi pentru 450.000 de dolari, o pictură din seria „Bodyscape” a lui Lee Kun-Yong pentru 250.000 de dolari și mai multe ediții ale sculpturii de bronz „QT” din 2023 a Lyndei Benglis pentru mai mult de 200.000 de dolari.

Fotografie principală: „Painter at Night”, de Philip Guston ©The Estate of Philip Guston / Hauser & Wirth