Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Martiri din temnițele comuniste, portretizați de Silvia Radu
silvia radu, expo mntr

Martiri din temnițele comuniste, portretizați de Silvia Radu

Pictorița și sculptorița Silvia Radu expune în Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român o serie de portrete ale martirilor din temnițele comuniste.

Expoziția „Chipuri ale suferinței, chipuri ale bucuriei – Mucenicii temnițelor comuniste” va fi vernisată la 15 februarie, ora 17:00.

„Cea mai mare bogăție a noastră sunt martirii noștri, adică cei care și-au dat viața pentru Hristos. Părintele Dosoftei de la Putna mi-a trimis fotografii cu fiecare martir și cu povestea lui de viața. Pentru mine acele luni de lucru, acele momente au fost cele mai teribile din viața mea. Plângeam toată ziua, dar eram fericită pentru că puteam să fac acest lucru. Nu poți să nu plângi când știi că acești oameni au murit pentru tine, pentru noi, pentru țara aceasta. Au fost clipe frumose și teribile, în special pentru că eu, o păcătoasă putem să trec cu creionul pe chipul lor. A fost minunat și am trăit momente înălțătoare lucrând aceste potrete”, spune artista Silvia Radu.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Media, până în 25 februarie, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Accesul este liber.