Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Maya Lin, creatoarea monumentului memorial pentru victimele războiului din Vietnam, va realiza o lucrare pentru Obama Presidential Center
obama foundation via art news, curatorial

Maya Lin, creatoarea monumentului memorial pentru victimele războiului din Vietnam, va realiza o lucrare pentru Obama Presidential Center

Maya Lin, creatoarea monumentului memorial pentru victimele Războiului din Vietnam din Washington D.C., va realiza o lucrare pentru Obama Presidential Center, informează Art News.

Instalaţia din campusul Obama Presidential Center este realizată în memoria mamei fostului preşedinte american – Ann Dunham. Numită „Seeing Through the Universe”, sculptura este un joc între rocă şi apă, în centrul care va fi deschis publicului, cel mai probabil, în 2025.

Fostul preşedinte al SUA a vorbit, la un moment dat, despre faptul că i s-a părut potrivit să îşi comemoreze mama în acest centru, loc pe care aceasta l-ar fi plăcut cu siguranţă.

Maya Lin este unul dintre cei mai importanţi arhitecţi din Statele Unite ale Americii şi are comenzi de la instituţii precum Museum of Chinese in America din Manhattan sau the Civil Rights Memoria,din Montgomery, Alabama. A câştigat concursul pentru realizarea monumentului care aduce un omagiu victimelor războiului din Vietnam când avea doar 21 de ani. Acesta continuă să fie una dintre cele mai vizitate opere publice din Washington D.C.

Credit foto: Obama Foundation via Art News