Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Barack şi Michelle Obama s-au întors la Casa Albă pentru dezvelirea portretelor lor
Casa Albă, White House, ilustraţie, Curatorial

Barack şi Michelle Obama s-au întors la Casa Albă pentru dezvelirea portretelor lor

Fostul cuplu prezidenţial Barack şi Michelle Obama s-a întors, pe 7 septembrie, la Casa Albă, pentru dezvelirea portretelor care le-au fost făcute, lucrări care vor rămâne în arhiva instituţiei prezidenţiale americane, relatează CNN.

Este prima revenire a celor doi, din 2017, şi readuce la viaţă o tradiţie care a fost marcată ultima dată acum 10 ani, când au fost prezentate publicului portretele pictate ale lui George W. Bush şi al Laurei Bush.

Portretul lui Barack Obama a fost realizat de Robert McCurdy, iar cel al lui Michelle Obama, de Sharon Sprung.

Robert McCurdy a mărturisit pentru White House Historical Association că a lucrat pentru portretul fostului preşedinte având ca reper o fotografie a acestuia.

Artista care a realizat portretul lui Michelle Obama se descrie drept o exponentă a „realismului contemporan”. De data aceasta, pictura a fost inspirată nu de una, ci de mai multe fotografii ale fostei Prime Doamne, în Casa Albă.

obama portrete

Detalii despre picturi, ţinute secret

Artiştii şi intermediarii au semnat contracte cu clauze de confidenţialitate, astfel încât să nu dezvăluie detalii despre portrete până în ziua inaugurării acestora.

Cuplul Obama s-a exprimat mereu prin intermediul artei, iar cele două lucrări nu fac excepţie.

Portretul lui Barack Obama este unul minimalist, fără obişnuitele „elemente de recuzită” ale unui preşedinte, precum un birou sau rafturi cu cărţi.

Michelle Obama este ilustrată relaxându-se într-unul dintre spaţiile oficiale ale Casei Albe. Ea este pictată purtând o rochie fără bretele, modelul fiind creat de Jason Wu, un designer preferat al fostei Prime Doamne.