Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mult-așteptatul Muzeu de Artă din Las Vegas, aproape de realitate
proiect las vegas museum of art

Mult-așteptatul Muzeu de Artă din Las Vegas, aproape de realitate

Un acord care ar putea pune bazele unui muzeu de artă în Las Vegas a fost aprobat oficial luna aceasta, astfel că orașul din Nevada cunoscut în primul rând pentru cazinouri și viața de noapte ar putea avea în sfârșit o astfel de instituție.

Muzeul ar urma să fie amplasat în Symphony Park, în inima cartierului Downtown al orașului.

Acordul aprobat de consiliul municipal a fost negociat cu un dezvoltator care are acum la dispoziție o perioadă de șase luni pentru a concepe un plan oficial pentru muzeu.

În forma sa actuală, e estimat că muzeul va costa 150 de milioane de dolari și va ocupa o suprafață de cel mult 8.500 de metri pătrați. Acesta este programat să se deschidă în 2028.

Prin parteneriatul său cu Los Angeles County Museum of Art (LACMA), Muzeul de Artă din Las Vegas ar putea împrumuta lucrări de la această instituție pentru expozițiile și prezentările sale.

Las Vegas, cel mai mare oraș american fără muzeu de artă în AAM

Las Vegas este, în prezent, cel mai mare oraș american care nu are o instituție de artă membră a American Alliance of Museums.
Heather Harmon, directorul adjunct al Muzeului de Artă din Nevada, care a acționat ca reprezentant al proiectului, a numit instituția planificată ca „un mare pas înainte în capitolul nostru cultural”.

În anumite momente ale planificării, Muzeul de Artă din Las Vegas a fost promovat ca o filială a Muzeului de Artă din Nevada. Când Harmon a fost numită să conducă proiectul, în 2019, Muzeul de Artă din Las Vegas urma să coste 250 de milioane de dolari și să aibă o suprafață de aproximativ 14.000 de metri pătrați. Ambițiile s-au diminuat de-a lungul timpului.

Din punct de vedere tehnic, acesta nu este primul muzeu de artă deschis în Las Vegas. A existat o instituție cunoscută sub numele de Las Vegas Museum of Art, inaugurată în 1997, dar care a fost închisă doar 12 ani mai târziu, după ce a rămas fără finanțare.