Muzeele și casele memoriale din MMB, vizitate în 2023 de peste 85.000 de persoane
Muzeele și casele memoriale din cadrul Muzeului Municipiului București au fost vizitate de mai mult de 85.000 de persoane în 2023, potrivit cifrelor oferite de instituție la solicitarea curatorial.ro.
Muzeul Municipiului București a organizat anul trecut 188 de evenimente. Este vorba despre concerte – 32, vernisaje – 29, conferințe – 56, ateliere – 47, lansări de carte – 9 și prezentări de astronomie, proiecții de film, weekend sessions.
Numărul total al vizitatorilor muzeelor și caselor memoriale din structura MMB în 2023 a fost de 85.466.
Palatul Pinacotecii, cunoscut și drept Palatul Dacia-România, a fost vizitat, în timpul celor trei ediții Art Safari de anul trecut, la care a colaborat și MMB, de 148.013 persoane, potrivit datelor primite la solicitarea curatorial.ro.
Cea mai vizitată expoziție temporară a MMB a fost „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn”, deschisă la Palatul Suțu în perioada 27 aprilie – 29 octombrie 2023. Au fost înregistrate 17.300 de vizite.
În 2022, muzeele și casele memoriale din structura Muzeului Municipiului București au fost vizitate de mai mult de 70.000 de persoane, astfel constantându-se o creștere de aproximativ 22% de la un an la altul.
Expoziții noi Cornel Medrea și Theodor Aman
Pentru anul 2024, MMB pregătește deja o serie de expoziții și aproximativ 60 de conferințe din ciclurile Idei în Agora, Conferințele de Joi, Conferințele de la Muzeul „George Severeanu”.
La Palatul Suțu, spre exemplu, vor avea loc expoziții precum „Cornel Medrea – Sculptură și voluptate în Parisul interbelic”, care va debuta în februarie, „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, în aprilie, și „ Portretul – Capitol al umanismului”, în luna noiembrie.
La Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu va fi vernisată, în luna mai, „Întreceri interstelare”, la Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei” va fi vernisată, în aceeași lună, „Colecționarii Ligia și Pompiliu Macovei într-o arhivă inedită”, iar la Muzeul „Theodor Aman”, în iunie, va fi deschisă expoziția „Omul Aman – Înscrisuri, marafeturi și alte fasoane”.