Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Banksy – Sute de copii realizate de artiști care își ascund identitatea 
museum banksy1

Muzeul Banksy – Sute de copii realizate de artiști care își ascund identitatea 

Banksy Museum din New York, deschis săptămâna aceasta, este prezentat drept cea mai mare colecție din lume de picturi murale și opere de artă în mărime naturală ale lui Banksy.

Totuși, lucrările prezentate aici – mai mult de 160 de piese dispuse pe două etaje ale clădirii Oltarsh – sunt copii, fiind realizate de artiști internaționali care, la fel ca Banksy, au ales să își păstreze anonimatul.

Identitatea lui Banksy, recunoscut pentru stilul aparte definit de stencils și mesaje socio-politice, nu a fost aflată până în prezent. Este cunoscut că prenumele său este Robert și este susținut că ar fi originar din Bristol (Regatul Unit).

museum banksy

„Banksy este, fără îndoială, cel mai cunoscut și mai controversat artist stradal din zilele noastre. Muzeul Banksy își propune să îl prezinte pe Banksy și abordarea sa neobișnuită prin creativitatea de care a dat dovadă pe străzile din întreaga lume. Echipa de curatori nu s-a gândit să îl pună pur și simplu pe Banksy în rame. Vizitatorii îl vor descoperi pe maestrul artei stradale într-o experiență cuprinzătoare și imersivă. Această expoziție și Muzeul Banksy dau o nouă viață creațiilor stradale ale lui Banksy, având în vedere că multe dintre ele au dispărut”, este scris pe site-ul muzeului care este deschis șapte zile din șapte.

Credit foto: Banksy Museum