Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Banksy își confirmă prenumele real într-un interviu scos la iveală de BBC
banksy, thrower grey

Banksy își confirmă prenumele real într-un interviu scos la iveală de BBC

Artistul englez Banksy, care timp de decenii și-a păstrat identitatea ascunsă, și-a confirmat de fapt prenumele real într-un interviu inedit acordat în urmă cu două decenii pentru BBC, în care a vorbit și despre faptul că oamenii au dreptul să iasă și să-și picteze orașele.

Adevărata identitate a lui Banksy a fost subiectul unor documentare și investigații timp de zeci de ani, dar se pare că misteriosul artist stradal și-a confirmat adevăratul nume încă din 2003.

După ce, la începutul acestui an, a fost difuzată pentru prima dată în Marea Britanie ceea ce se crede a fi vocea lui Banksy, emisiunea „The Banksy Story” de la BBC Radio 4 a revenit cu un episod bonus, cu înregistrarea unui interviu cu artistul care nu a mai fost auzit de 20 de ani și care e acum difuzat în întregime pentru prima dată.

În timpul interviului, care a fost prezentat de Nigel Wrench, fost corespondent pe artă la BBC, artistul vorbește despre expoziția „Turf War” din 2003, instalată într-un depozit din estul Londrei.

Unul dintre cele mai importante momente ale interviului a fost cel în care Nigel Wrench l-a întrebat pe enigmaticul artist dacă îi poate folosi numele real. „Ești de acord să îți folosesc numele? Adică, The Independent a făcut-o”, iar artistul răspunde: „Da”. Wrench: „Este Robert Banks?” Banksy: „Este Robbie”. Wrench: „Robbie. Bine. Robbie”.

Episodul bonus „The Banksy Story” este disponibil pe BBC Sounds din 21 noiembrie.

Recunoașterea lasă totuși loc pentru ca Banksy să fie mai multe persoane, inclusiv Robert Del Naja, cunoscut și sub numele de 3D, membru al grupului Massive Attack. Robbie ar putea fi de asemenea o poreclă pentru Robin Gunningham – care s-a născut pe 28 iulie 1973, în Yate. Gunningham a crescut în Easton și a studiat la Bristol Cathedral School. Povestea spune că Gunningham a început să poarte numele de Robin Banks, care a devenit apoi Banksy.