Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul de Artă din Orlando (SUA) este acuzat că a expus 25 de falsuri într-o expoziţie dedicată lui Jean-Michel Basquiat
jean michel basquiat

Muzeul de Artă din Orlando (SUA) este acuzat că a expus 25 de falsuri într-o expoziţie dedicată lui Jean-Michel Basquiat

Una din lucrări a fost realizată pe o cutie a firmei de curierat FedEx, folosită abia în 1994, la şase ani după moartea artistului, notează Daily Mail.

Aceste opere prezentate în expoziţie au fost evaluate anterior la 100 de milioane de dolari, dar experţi şi persoane care l-au cunoscut pe artist se îndoiesc de autenticitatea lor. Unul dintre cei care au pus sub semnul întrebării autenticitatea operelor este dealerul de artă Larry Gagosian.

Directorul muzeului, Aaron De Groft, spune că lucrările în cauză, realizate pe plăci sau bucăţi de carton, au fost vândute direct de către artist scenaristului Thad Mumford, pentru 5.000 de dolari.

Un dealer care a lucrat personal cu Basquiat şi a văzut fotografiile picturilor sale din expoziţia numită “Heroes & Monsters: Jean-Michel Basquiat” a declarat pentru the Times că “modul în care Basquiat plasează elementele în compoziţie are o logică interioară, ceea ce în acest caz lipseşte”.

Mai mult, Larry Gagosian a afirmat pentru The New York Times că Basquiat ţinea un jurnal al modului în care lucra şi dacă aceste opere ar fi existat, ar fi ştiut de existenţa lor. În perioada în care ar fi fost create lucrările, Gagosian locuia deasupra studioului lui Basquiat.