Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Muzeul de Artă din Tel Aviv prezintă, în premieră, o expoziţie semnată de Annette Messager

Muzeul de Artă din Tel Aviv prezintă, în premieră, o expoziţie semnată de Annette Messager

Expoziţia este deschisă de pe 2 martie până pe 3 septembrie, arată instituţia de cultură.

Din anii ’70, Annette Messager a început să creeze opere extraordinare, pe două filoane: dorinţa şi haosul, ilustrate în diverse forme, de la desene la instalaţii monumentale. Printre sursele sale de inspiraţie se află propria copilărie.

Încă de la începutul carierei sale, artista a devenit cunoscută ca susţinătoare a feminismului şi a unei viziuni care subminează convenţiile şi primeşte cu braţele deschise o interpretare  teatrală.

Excesul, repetiţia şi curajul sunt elemente-cheie  care se regăsesc în imaginile sale. Ea însăşi declara: “Arta mea este religia mea. Arta de calitate trebuie să te mişte în mod profund. Fără emoţie sau dorinţă, viaţa nu are sens”.

Reprezentanţii muzeului din Tel Aviv  apreciază că Messager este “cu adevărat mesagera unei lumi fantastice, tulburătoare, pline de plăceri, cu un limbaj care nu lasă loc compromisului şi care este ilustrată în cinci decenii de creaţie”.

Credit foto: Muzeul de Artă din Tel Aviv