Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Whitney vinde șapte opere de artă, inclusiv un tablou Hopper, pentru a face noi achiziții
edward hopper cobbs barns south truro

Muzeul Whitney vinde șapte opere de artă, inclusiv un tablou Hopper, pentru a face noi achiziții

Muzeul Whitney va renunța la un tablou de Edward Hopper în valoare de 10 milioane de dolari, alături de alte lucrări, pentru a strânge fonduri pentru noi achiziții. Șapte piese din colecția muzeului newyorkez vor fi scoase la vânzare luna viitoare la Sotheby’s.

Un purtător de cuvânt al Whitney a precizat că decizia de a vinde operele de artă a venit după un „studiu aprofundat de mai mulți ani asupra colecției” și că veniturile obținute din vânzare vor fi folosite pentru a sprijini viitoarele achiziții, potrivit artnet.com.

Aceasta este prima dată în decurs de cinci ani când muzeul renunță la lucrări din colecția sa.

„Cobb’s Barns, South Truro” (1930-33), peisajul lui Hopper, este cea mai importantă piesă din grupul de lucrări oferite de Whitney. Aceasta va fi pusă în vânzare la licitația de artă modernă de la Sotheby’s din 16 mai, având o estimare de 8 milioane de dolari până la 12 milioane de dolari.

De asemenea, sunt scoase la vânzare trei acuarele de Hopper, două lucrări de John Marin și o pictură în ulei de Maurice Prendergast. Acestea vor fi prezentate în cadrul licitației de artă modernă Sotheby’s din 17 mai, cu estimări cuprinse între 70.000 și 700.000 de dolari.

Lucrarea lui Hopper, expusă în Biroul Oval

„Lucrările au fost atent analizate și selectate de acționarii Whitney Museum în cadrul acestei examinări erudite a colecțiilor instituției”, a fost transmis într-un comunicat. „A fost stabilit că lucrările erau duplicate în cadrul colecției. Whitney așteaptă cu nerăbdare să continue să își construiască și să își extindă colecția”.

Hopper este bine reprezentat în colecțiile muzeului. Niciuna dintre lucrările care urmează să apară la licitație nu a fost inclusă în retrospectiva recent încheiată a artistului de la Whitney.

„Cobb’s Barns, South Truro” a fost expus în Biroul Oval în timpul președinției lui Barack Obama.