Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noaptea Muzeelor 2023, prima ediție comună România – Republica Moldova
theodor aman

Noaptea Muzeelor 2023, prima ediție comună România – Republica Moldova

Noaptea Muzeelor 2023 va reprezenta pentru România prima ediție a seriei de evenimente care va avea loc în parteneriat cu Republica Moldova, a anunțat RNMR.

Dragoș Neamu, coordonatorul departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale la Rețeaua Națională a Muzeelor din România, a făcut anunțul online: „E oficial! Vom avea prima ediție comună Republica Moldova – România a Nopții Muzeelor”.

El a precizat că 12 muzee din Republica Moldova și-au arătat deja interesul de a participa la această ediție comună, care va avea loc pe 13 mai.

„Așteptăm încă răspunsuri la invitația noastră și din partea altor muzee. Oricum ar fi, vom începe să promovăm NM 2023 ca o ediție comună și vom actualiza website-ul oficial în acest sens”, a adăugat el.

Aceasta va fi a 19-a ediție a seriei de evenimente ce are loc la nivel național și european. Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

În 2022, seria de evenimente Noaptea Muzeelor a animat 260 de spații și medii muzeale și culturale din România și a înregistrat aproximativ 40.000 de vizitatori la nivel național, potrivit organizatorilor. Cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor a fost prezentă în 260 de muzee și spații culturale din peste 90 de localități (orașe, comune, sate), care au acoperit geografic 39 de județe.

Foto: Noaptea Muzeelor 2022, la Muzeul „Theodor Aman” (c) curatorial.ro