Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nocturnă cu lucrări ale impresioniştilor, poezie şi parfum, la Musée de l’Orangerie
musee de l'orangerie, impresionism

Nocturnă cu lucrări ale impresioniştilor, poezie şi parfum, la Musée de l’Orangerie

Musée de l’Orangerie din Paris va fi deschis, pe 25 martie, în mod excepţional, până la ora 21:00, pentru a celebra poezia, în expoziţia dedicată impresioniştilor, eveniment care va fi completat cu note olfactive, anunţă instituţia de  cultură franceză.

„Intrarea în spaţiul nuferilor lui Claude Monet este o experienţă poetică imersivă. Musée de l’Orangerie vă propune să mergeţi mai adânc şi să asociaţi contemplarea olfactivă şi lectura poetică”, se arată în prezentarea evenimentului.

La serata denumită „Poezia înainte de toate” („De la poésie avant toute chose”) va fi prezentă Mathilde Laurent, expertă în parfumuri la Maison Cartier, alături de Aliénor Bertrand, filozof. De asemenea, cei interesaţi pot fi iniţiaţi în tehinica haiku.

Evenimentul, organizat cu ocazia Primăverii Poeţilor, are ca scop crearea unui dialog între tema seratei şi cadrul în care aceasta are loc, anume legătura dintre pictorii perioadei impresioniste, ale căror opere sunt pe simeze şi cercurile literare din epoca lor.

Credit foto: Camille Gharbi /Musée de l’Orangerie