Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Noi expoziții ale Uniunii Artiștilor Plastici din România
expo uap aug

Noi expoziții ale Uniunii Artiștilor Plastici din România

Expoziții de pictură, ceramică și sculptură ale unor membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România vor fi inaugurate săptămâna aceasta la Constanța, Târgu Mureș și București.

Sala „Ovidius” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va găzdui, pe 16 august, la ora 17:00, vernisajul expoziției de pictură, ceramică și sculptură „Interferențe pontice”, cu lucrări ale artiștilor Marian Răducu, Alexandru Paraschiv și Silviu Ioan Soare. Invitați sunt Ioan Poponiu, cu tehnici fluide, și Ana Nistorescu, cu tehnici texturate în relief.

Pe 17 august, la Galeria Art Nouveau din Târgu Mureș, va fi deschisă expoziția „Dogma eternă”, cu lucrări ale artiștilor Szilágyi Imola și Miholcsa Dávid-Lehel. Cei doi au studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și au avut expoziții de grup la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia-Mare, Bistrița și Niš (Serbia). Lucrările lor folosesc impresiile vizuale ale peisajelor, ale picturilor de inspirație barocă și ale obiectelor de zi cu zi într-un mod atipic, care aduc în prim plan aspirațiile societății noastre. Expoziția va fi deschisă până pe 1 septembrie.

În aceeași zi, de la ora 17:00, la Galeria Simeza din București, va fi vernisată expoziția de pictură și sculptură „Dialoguri”. Expun artiștii plastici Carmen Cărbunariu și Șerban Teodor Vrăbiescu. Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 august.

Galeria Galateea Contemporary Art din București va găzdui, pe 18 august, de la ora 18:00, vernisajul expoziției „Limite în/călcate” a artistelor Andrea Éva Szőcs (Ungaria) și Georgiana Cozma (România). Proiectul expozițional reprezintă o cercetare artistică, din perspectivă vizuală, care analizează modul în care ființa umană reacționează atunci când este expusă traumei. Traseul expozițional integrează o serie de instalații ceramice care au rolul de a genera un proces de oglindire, propunând o perspectivă intimă a sondării traumei, un tip de mediere pe care publicul îl experimentează în contact cu lucrările. Curator este Ana Negoiță, iar expoziția poate fi vizitată până pe 27 septembrie.