Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noi picturi create de Robbie Williams și Ed Godrich vor fi prezentate în premieră în Dubai
williams, godrich, sothebys, curatorial.ro

Noi picturi create de Robbie Williams și Ed Godrich vor fi prezentate în premieră în Dubai

Cele mai noi lucrări de artă create de cântărețul Robbie Williams și designerul de interior Ed Godrich vor fi prezentate în premieră în Dubai, la Sotheby’s, începând cu 30 noiembrie.

Cei doi și-au prezentat prima colecție în luna mai, în cadrul unei expoziții organizate de Sotheby’s la Londra.

Cel de-al doilea corpus de lucrări Williams – Godrich va fi prezentat la Sotheby’s Dubai, între 30 noiembrie și 16 decembrie. Expoziția, intitulată „Black and White Paintings II”, va cuprinde 15 lucrări abstracte, monocrome.

„Sunt destul de încărcate”, spune Godrich, citat de thenationalnews.com. „Cred că unii oameni ar putea fi puțin copleșiți de ele, deoarece sunt foarte multe detalii, dar copleșiți într-un mod plăcut. Sunt lucruri vesele de privit, așa că ar trebui să aducă destul de multă bucurie oamenilor când le văd, pentru că există umor, există muzică, există energie. Ascultam muzică atunci când au fost pictate – muzica este un mare, mare lucru”.

Williams adaugă: „Cred că puteți simți unde am fost și ce a însemnat pentru noi și puteți simți că există umor în întuneric”.

Lucrări botezate cu nume masculine populare în anii ’80

În timp ce primele 14 lucrări prezentate la Londra purtau toate nume feminine frecvente în Marea Britanie în anii 1980, lucrările din această a doua colecție au primit nume masculine din aceeași epocă. Există Alan, Brian, Clive, Mike, Simon, Steve și chiar Trevor.

„Tablourile au aceste personaje foarte puternice”, completează Godrich. „Sunt figurative și sunt abstracte și există chipuri. Așa că au aceste caractere foarte puternice, motiv pentru care au ajuns să aibă nume umane. Anii ’80 reprezintă o perioadă importantă pentru Rob și pentru mine. Ne referim constant la anii ’80, vorbim constant despre lucruri care s-au întâmplat în anii ’80 și despre lucruri pe care le-am făcut în anii ’80, deși separat. Așa că le-am dat nume care ne amintesc de acea epocă”.

Credit foto: Sotheby’s