Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Robbie Williams îşi prezintă în premieră latura de artist plastic într-o expoziţie la Londra
Robbie Williams

Robbie Williams îşi prezintă în premieră latura de artist plastic într-o expoziţie la Londra

Muzicianul englez Robbie Williams îşi va prezenta în premieră latura de artist plastic într-o expoziţie găzduită de casa Sotheby’s, alături de alte opere pe care le colecţionează şi care vor fi ulterior licitate, informează standard.co.uk.

Williams se întoarce la Sotheby’s la o lună după ce aici au fost adjudecate, pentru aproximativ 8 milioane de lire sterline, opere deţinute de el, inclusiv lucrări semnate de Banksy.

Artistul pictează alături de designerul de interior Ed Godrich, apropiat al său.

Williams și Godrich, inspirați de Damien Hirst și Grayson Perry

Cei doi sunt curatorii unei expoziţii cu opere ale unor artişti care i-au inspirat. Printre aceştia se numără Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat şi Grayson Perry. Operele expuse vor fi apoi licitate, iar printre loturi se numără şi un tablou de Williams şi Godrich, evaluat la 20.000 de lire sterline.

robbie williams and ed godirch, beverly

Robbie Williams și Ed Godrich, Beverly, estimat 15.000 – 20.000 de lire sterline. Credit: Sotheby’s

„Arta este orice vrei tu să fie. Ca şi muzica, arta plastică alină şi îţi oferă companie când eşti singur. Arta plastică şi muzica au marcat bunele şi relele din viaţa mea şi ambele au puterea de a-mi schimba starea de spirit”, a mărturisit Robbie Williams.

Artistul a spus că a fost atras de pictură în momentul în care a văzut coperta albumului „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” al grupului The Beatles şi după ce a devenit un cântăreţ de succes cu hitul „Angels” a avut şi resursele financiare pentru a deveni colecţionar.

Licitaţia de artă contemporană este organizată la Sotheby’s între 22 şi 28 mai, iar expoziţia adiacentă este deschisă în peroada 13 – 25 mai.