Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  O analiză a studioului artistic, ca atelier, fabrică și sanctuar, într-o expoziție la Londra
london,,uk, ,june,21,,2017, ,facade,of,whitechapel

O analiză a studioului artistic, ca atelier, fabrică și sanctuar, într-o expoziție la Londra

Studioul ca spațiu de lucru, fabrică, sanctuar și teatru, subiect și lucrare de artă va fi prezentat, printr-o analiză făcută pe ultimii 100 de ani, la Whitechapel Gallery din Londra începând cu luna februarie.

De la haosul fotogenic al lui Francis Bacon la celula lui Louise Bourgeois, de la spații colective la ateliere rămase fără inspirație, expoziția dezvăluie un secol de creație.

Galeria prezintă această analiză, sub numele „A Century of the Artist’s Studio 1920 – 2020”, prin opera unor artiști și creatori de imagine din întreaga lume.

Fie că este vorba despre o fabrică abandonată, un pod sau o masă de bucătărie, în studioul artistului este concepută și realizată arta timpurilor noastre, explică reprezentanții galeriei.

În expoziția multi-media sunt aduse laolaltă mai mult de o sută de lucrări create de peste 80 de artiști și colective din Africa, Australia, Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord și Sud. Între aceștia se numără Francis Bacon, Louise Bourgeois, Pablo Picasso, Egon Schiele și Andy Warhol, dar și Walead Beshty, Lisa Brice și Kerry James Marshall.

Expoziția include picturi, sculpturi, instalații și filme ce descriu studioul ca lucrare de artă și prezintă documentarea atelierelor făcută de reputați fotografi și cineaști.

O serie de „studio corners” va recrea mediile unde arta importantă a fost produsă.

„A Century of the Artist’s Studio 1920 – 2020” vine după trei ani de cercetare condusă de Iwona Blazwick, directorul galeriei, în colaborare cu trei curatori – Dawn Ades, Richard Dyer și Hammad Nasar.

Expoziția va fi deschisă între 17 februarie și 29 mai 2022.