Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O artistă din Bristol a pictat un mural care leagă centrul orașului de o expoziție Van Gogh

O artistă din Bristol a pictat un mural care leagă centrul orașului de o expoziție Van Gogh

O artistă a pictat un traseu mural prin centrul orașului Bristol, care duce la o expoziție ce permite oamenilor să pătrundă „în interiorul” lucrărilor lui Vincent Van Gogh. Propyard din Bristol găzduiește „Van Gogh: The Immersive Experience”, care face ca picturile artistului olandez să prindă „viață” prin intermediul video mapping-ului.

Traseul începe la stația Temple Meads, de acolo trecătorul poate urmări picturile murale într-o plimbare de zece minute până la locul de expoziție de pe Feeder Road.

Festivalul de graffiti Upfest și artista Farrah Fortnam din Bristol au creat murale pentru a coincide cu expoziția. Ea a declarat că a fost inspirată de „Florea soarelui” și „Noaptea înstelată” ale lui Van Gogh.

„Mi-am dezvoltat pasiunea pentru pictură din dragoste pentru natură, din moștenirea mea pakistaneză și lucrând într-o lume creativă”, a spus ea. „Stilul meu s-a dezvoltat de-a lungul a peste 15 ani și s-a transformat dintr-o traducere a henna și a modelelor asiatice în reprezentări ale mediului natural. De când am devenit conștientă și  am văzut direct impactul oamenilor asupra oceanelor și pădurilor tropicale, am vrut să evidențiez criza climatică publicului larg prin arta stradală și picturile mele”.

Propyard, o fabrică recuperată de pe Râul Avon, este cel mai mare loc care găzduiește expoziția din Marea Britanie, care deja a fost la Napoli, Dallas, Beijing, Tel Aviv și Anvers.

Expoziția care cuprinde 300 piese Van Gogh, este deschisă publicului până pe 4 septembrie.

Credit foto: Facebook Propyard