Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O capodoperă considerată pierdută a titanului italian Canova, lot vedetă în această vară la Christie’s

O capodoperă considerată pierdută a titanului italian Canova, lot vedetă în această vară la Christie’s

O redescoperire emblematică, „Maddalena Giacente” (Magdalena culcată) (1819-1822) a lui Antonio Canova, capodopera considerată pierdută a titanului italian va fi un lot vedetă în timpul ediției de vară a casei Christie’s #ClassicWeek de la Londra.

Această sculptură reprezintă o comandă realizată în trei ani pentru o figură importantă din istoria britanică de atunci, prim-ministrul Lord Liverpool.

Maria Magdalena este înfățișată într-o stare de extaz religios, lucrarea fiind finalizată cu puțin timp înainte de moartea lui Canova, în 1822.

Prima expunere va fi la sediul Christie’s din Londra, pe 19 și 20 martie, și va avea un turneu la New York, în perioada 8-13 aprilie, și apoi în Hong Kong, între 27 mai și 1 iunie, înainte de a se întoarce la Londra pentru trei săptămâni dedicate.  Expoziția din iunie va fi între 2 și 7 iulie.

Sculptura din marmură are un preţ estimativ cuprins între 5 și 8 milioane de lire sterline (6,6 – 10,6 milioane de dolari).

Credit foto: Christie’s