Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O expoziţie care prezintă opera complexă a lui Edvard Munch va fi prezentată la Musée d’Orsay în această toamnă
edvard munch orsay

O expoziţie care prezintă opera complexă a lui Edvard Munch va fi prezentată la Musée d’Orsay în această toamnă

„Un poème de vie, d’amour et de mort”, o expoziţie care prezintă opera complexă a lui Edvard Munch va fi prezentată la Musée d’Orsay în această toamnă.

Expoziţia de la muzeul parizian, realizată în colaborare cu Muzeul „Munch” din Oslo, cuprinde peste 100 de picturi, desene, stampe şi gravuri, dovezi ale versatilităţii acestui artist. Evenimentul doreşte să cuprindă cariera lui Munch în amploarea sa.

O operă coerentă, cu obsesii, axată pe reînnoirea viziunii

Munch a avut un proces de creaţie unic, jucându-se de multe ori cu acelaşi motiv, din perspective diferite, la limita obsesiei. Inclus în cercul simboliştilor, a fost marcat de ideea de ciclicitate, în artă şi în gândire. Pentru el, umanitatea şi natura erau unite într-un ciclu al vieţii, morţii şi renaşterii. În acest context, arată cei de la Musée d’Orsay, a dat naştere unei iconografii neobişnuite, inspirată de sistemele de gândire ale lui Friedrich Nietzsche şi Henri Bergson, care acordă prioritate impulsurilor vitale.

Expoziţia de la muzeul parizian este deschisă din 20 septembrie până pe 22 ianuarie, 2023.

Credit foto: Muzeul „Munch” din Oslo/ Musée d’Orsay: „Rødt og hvitt”