Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O litografie Chagall furată a fost returnată unei galerii din New York
marc chagall, eve, bonhams

O litografie Chagall furată a fost returnată unei galerii din New York

O litografie de Marc Chagall a fost returnată unei galerii din New York, doi suspecți au fost arestați, în timp ce un altul este încă fugar după furtul lucrării presupus că valorează până la 100.000 de dolari.

Trei hoți au pătruns prin efracție în sediul Carlton Fine Arts de pe Madison Avenue în noaptea de 25 septembrie și au fugit cu o litografie de Chagall. În legătură cu acest caz, doi bărbați sexagenari au fost arestați în luna decembrie, a anunțat NYPD. Ambii au fost acuzați de tâlhărie și posesie de bunuri furate, iar unul dintre ei, și de distrugere.

După furt, Charles Saffati, proprietarul galeriei, a declarat pentru WNBC că lucrarea, „Eve” (1971), era „o piesă de 100.000 de dolari”. Cu toate acestea, un specialist care a dorit să rămână anonim a spus în decembrie că s-ar putea ca litografia să nu fie nici pe departe atât de valoroasă. Alte lucrări din aceeași ediție au fost vândute pentru mai puțin de 10.000 de dolari. Întrebat de Artnet News despre prețul ridicat, Saffati a spus că acea cifră „se bazează pe valoarea de vânzare cu amănuntul”. Lucrarea este din nou expusă la galerie.

Credit foto: Bonhams