Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O nouă ediție Noaptea Muzeelor la Sate, în pregătire
noaptea muzeelor la sate

O nouă ediție Noaptea Muzeelor la Sate, în pregătire

O nouă ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate este în pregătire, a anunțat Dragoș Neamu, coordonator departament Relații Internaționale și Proiecte Culturale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Cea de-a doua ediție a evenimentului va avea loc în 31 august 2024, potrivit lui Neamu, manager Noaptea Muzeelor și Noaptea Muzeelor la Sate.

Aproximativ 26.000 de persoane au participat la prima ediție a seriei de evenimente Noaptea Muzeelor la Sate, care a avut loc în 2 septembrie 2023 în 38 de județe din țară.

Au participat muzee și colecții muzeale, case memoriale, gospodării țărănești conservate in situ, castele, domenii nobiliare, cetăți, biserici fortificate sau de lemn, colecții de artă și istorie religioasă ale unor ansambluri mănăstirești, muzee parohiale, centre de artă, ateliere, centre culturale, mori, mausolee, hambare.