Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Aproximativ 26.000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor la Sate
noaptea muzeelor la sate

Aproximativ 26.000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor la Sate

Aproximativ 26.000 de persoane au participat la prima ediție a seriei de evenimente Noaptea Muzeelor la Sate, care a avut loc pe 2 septembrie în 38 de județe din țară.

Potrivit lui Dragoș Neamu, coordonator departament Relații Internaționale și Proiecte Culturale, manager Noaptea Muzeelor la Sate, a fost contorizată parțial participarea: „6.078 vizitatori pentru 47 obiective, la Noaptea Muzeelor la Sate. 130 vizitatori/obiectiv. Teoretic, circa 26.000 vizitatori/200 obiective”.

O premieră la nivel european, noua marcă culturală propusă de Rețeaua Națională a Muzeelor invită vizitatorii să descopere o lume neștiută a spațiului rural din România: muzee și colecții muzeale, case memoriale, gospodării țărănești conservate in situ, castele, domenii nobiliare, cetăți, biserici fortificate sau de lemn, colecții de artă și istorie religioasă ale unor ansambluri mănăstirești, muzee parohiale, centre de artă, ateliere, centre culturale, mori, mausolee, hambare, centre de pompieri și multe alte atracții.