Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură atribuită lui Salvator Rosa, cel mai mare preț de pornire într-o licitație Alis
sfanta maria magdalena, alis

O pictură atribuită lui Salvator Rosa, cel mai mare preț de pornire într-o licitație Alis

O pictură atribuită lui Salvator Rosa a primit cel mai mare preț de pornire într-o licitație de pictură și grafică ce va avea loc pe 3 iulie la casa Alis.

„Sfânta Maria Magdalena Penitentă”, pictură atribuită lui Salvator Rosa (1615-1673), ulei pe lemn, nesemnată și nedatată, va fi licitată de la 30.000 de lei, având o valoare estimată la 10.000 – 20.000 de euro.

Lucrarea vine cu un certificat de expertiză întocmit de Maria Matache expert autorizat de Ministerul Culturii.

Un lot valoros dintre cele 48 incluse în această licitație este și „Paisaj cu casă și pomi”, ulei pe carton semnat de Ștefan Popescu (1872-1948) și datat 1918. el are un preț de pornire de 9.000 de lei.

Un ulei pe pânză de Rudolf Schweitzer Cumpăna (1886-1975), portretul „Tânăr în negru cu batistă roșie”, datat 1919. Lucrarea care a participat la expoziția „Comori ale Artei Românești-Allianz Țiria” are un preț de pornire de 6.500 de lei.

În licitație e prezentă și Mina Byck Wepper (1899-1964) cu lucrarea „Flori de măr”, ulei pe carton, a cărei vânzare va porni de la 5.000 de lei.

Printre loturi se regăsesc lucrări de Constantin Piliuță, Dan Ialomițeanu, Vasile Celmare, Ligia Macovei, Vasil Grigore și Marcel Chirnoagă.

Tot pe 3 iulie, casa Alis organizează și o licitație cu lucrări ale mai multor artiști în viață.