Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură de Brice Marden evaluată la 50 milioane dolari, pe cale să stabilească un record pentru artist
brice marden, event, christies

O pictură de Brice Marden evaluată la 50 milioane dolari, pe cale să stabilească un record pentru artist

Un diptic de Brice Marden, pictor care a murit anul trecut la vârsta de 84 de ani, va fi scoasă la licitație în luna mai la casa Christie’s New York, care se așteaptă ca lucrarea să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 30 și 50 de milioane de dolari.

„Event”, o pânză de mari dimensiuni realizată între anii 2004 și 2007, va fi oferită în cadrul unei vânzări dedicate lucrărilor realizate în secolele XX și XXI. Dacă lucrarea va atinge estimarea minimă, vânzarea ei va stabili un nou record pentru Marden.

Brice Marden, născut în Knoxville (New York), a condus studiouri în Hydra, Marrakesh, Nevis, Tivoli și Manhattan până la moartea sa. „Event” face parte din seria „The Propitious Garden of Plane Image”, o serie de șase picturi care conțin forme sale conturate caracteristic.

Lucrări similare i-au adus faima la New York și au dus la retrospective ale carierei lui la Muzeul Guggenheim în 1975 și la MoMA în 2006.

„Event” a fost vândut direct din atelierul newyorkez al lui Marden în 2007 unui colecționar privat, care nu a împrumutat niciodată lucrarea la o expoziție în care să poată fi expusă public.

Înaintea vânzării, pânza va fi expusă public în premieră în deschiderea celei de-a 17-a ediții a Art Dubai, târg important din Orientul Mijlociu.

Vânzarea din luna mai va avea loc în aceeași săptămână cu alte vânzări de seară la case de licitații concurente, Sotheby’s și Phillips.

Recordul actual al lui Marden e de 30,9 milioane de dolari, stabilit de vânzarea „Complements” (2004 – 2007), la Christie’s în 2020.