Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură murală Banksy din nordul Londrei a fost acoperită cu plastic după un act de vandalism
banksy islington council

O pictură murală Banksy din nordul Londrei a fost acoperită cu plastic după un act de vandalism

O pictură murală a lui Banksy din nordul Londrei a fost acoperită cu folii de plastic și înconjurată cu plăci de lemn.

Lucrarea a apărut pe partea laterală a unei clădiri rezidențiale din Hornsey Road, Finsbury Park, în 18 martie și a fost stropită cu vopsea albă la scurt timp după aceea.

Pictura murală a fost acum acoperită cu o folie de plastic de către proprietarul clădirii, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului Islington.

Banksy a revendicat pictura murală ca fiind a sa într-o postare pe Instagram, după ce aceasta a atras mulțimi și a stârnit speculații.

Lucrarea prezintă vopsea de un verde strălucitor pulverizată pe clădire în spatele unui copac tăiat, creând impresia că este frunzișul acestuia, cu un șablon al unei persoane care ține în mână un furtun de presiune.

finsbury park

Mural de Banksy în Finsbury Park

Măsuri de protecţie: ofiţeri de patrulare

Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat: „Lucrarea lui Banksy a atras multă lume și este necesar să protejăm arta și locuitorii de impactul numărului de vizitatori”. „Plasticul transparent și rama din lemn de deasupra operei de artă au fost instalate de proprietarul clădirii, nu de consiliu”.

Aceștia au adăugat: „Pentru a oferi oamenilor mai multă siguranță și intimitate și pentru a proteja copacul, vom instala panouri din plastic transparent pentru a proteja lucrarea de artă și pentru a permite o vedere clară”.

„Măsurile temporare” anterioare puse în aplicare de consiliul Islington au inclus garduri metalice și verificări regulate de către ofițerii de patrulare din parc pentru a gestiona mulțimile și a ajuta la protejarea operei de artă.

Purtătorul de cuvânt a declarat că consiliul va continua să exploreze „soluții viitoare cu proprietarul clădirii, astfel încât oamenii să se poată bucura de opera de artă”.